Hoe kan ik met MeetingroomTV – screenregion werken?

HOE WERKT HET?

MeetingroomTV – screenregion (video to the left) toont, naast standaard content, een overzicht van de komende afspraken. Deze afspraken worden uitgelezen uit een iCalender agenda.

MeetingroomTV – screenregion toont de agenda op een klein gedeelte van het scherm, voor de fullscreen Meetingroom, klik hier

WELKE KALENDERS KAN IK GEBRUIKEN?

In deze tickertape kun je een kalender koppelen met iCalendar. iCalendar wordt gebruikt en ondersteund door een groot aantal producten, waaronder Google Calendar, Apple Calendar,  IBM Lotus Notes, Yahoo! Calendar, Evolution (software), eM Client, Lightning extension voor Mozilla Thunderbird en SeaMonkey en gedeetelijk door Microsoft Outlook en Novell GroupWise.

MEETINGROOMTV TEMPLATE MAKEN

Stap 1: Verkrijg het iCal bestand dat je nodig hebt om in te vullen in de template, door de onderstaande stappen te volgen. LET OP! Je moet eigenaar zijn van de kalender om de ical te kunnen verkrijgen.
– Log in in de kalender die je wilt gebruiken.
– Selecteer je kalender en klik op [Calendar settings] als je in je kalender bent.
– Klik op het iCal icoon van je persoonlijke kalender. De iCal url verschijnt in een pop-up. Een voorbeeld van een iCal url:  https://calendar.google.com/calendar/ical/fqd3k78kt9fe2ij5mp0oeou6eg%40group.calendar.google.com/private-8ca57ffb107dba503612ca4632b34eff/basic.ics

Stap 2: Stuur een mail naar Support met het verzoek om je mediaspeler(s) klaar te maken voor gebruik. Wij moeten een aantal instellingen doen in je mediaspeler en account. Vermeld in je mail de naam van je speler en je account.
Stap 3: Ga naar de speler waar je tickertape voor wilt instellen door in het linkermenu te klikken op [Mediaspeler] en dan [Speleroverzicht]. Klik op het RSS icoontje aan de linkerkant van de speler waarbij je de tickertape wilt instellen.
Stap 4: Selecteer [Meetingroom TV – screenregion (video to the left)] de dropdown en vul de gevraagde velden in (waaronder de agenda URL).
Stap 5: Maak een afspeellijst. Lees hier welke templates gebruikt kunnen worden.
Stap 6: Ga terug naar het speleroverzicht en klik rechts op de synchroniseerknop. Het duurt maximaal 10 minuten voordat de Meetingroom TV – Screenregion op het scherm verschijnt.