Hoe kan ik werken met schermindelingen?

WAT ZIJN SCHERMINDELINGEN?

Standaard zijn onze spelers ingesteld op fullscreen modus, waardoor de geprogrammeerde templates fullscreen worden getoond. Het is echter ook mogelijk om te werken met verschillende schermindelingen, wat je meer mogelijkheden geeft voor het programmeren van content. Met schermindelingen kun je geprogrammeerde templates op een deel van het scherm laten zien en op de andere delen van het scherm toon je andere informatie, zoals het weer of tickertape.

WELKE SCHERMINDELINGEN ZIJN BESCHIKBAAR?

Op dit moment hebben we drie schermindelingen:
– Wachtruimte TV
– Schermindeling met video aan de rechterkant
– Queuing Management System

Wachtruimte TV
Deze schermindeling kun je gebruiken als je een praktijk hebt waar cliënten afspraken hebben en waar afspraken kunnen uitlopen. Met deze schermindeling toon je hoe lang een afspraak uitloopt, zodat de cliënt in de wachtruimte dit kan zien. Naast deze informatie, is er ook een digitale klok zichtbaar op het scherm en wordt de content van een RSS feed naar keuze getoond. In de overige ruimte aan de rechterkant spelen jouw geprogrammeerde templates af. We kunnen deze schermindeling in jouw huisstijl op maat maken of je kunt gebruik maken van de ‘Wachtruimte TV Quickedit custom color’ waarbij je zelf een achtergrondkleur kunt instellen.

Schermindeling met video aan de rechterkant
Deze schermindeling toont de tijd, datum, lokale file informatie (als er geen file is, dan wordt het weer getoond) aan de linkerkant met daaronder een tickertape. Aan de rechterkant komen jouw geprogrammeerde templates voorbij. Voor de file informatie en het weer vul je een stad in waarvan deze informatie wordt getoond en je vult een RSS feed in voor de tickertape. Het is ook mogelijk om een logo te tonen rechtsboven in het scherm.

Queuing management system
Deze schermindeling is voor klanten die een koppeling hebben met een volgnummersysteem van Comsysco, Qmatic of Apotheek Partners. Je toont hiermee op het scherm welke klant als volgende aan de beurt is en aan welke balie deze terecht kan. Zodra de medewerker op de knop drukt voor de volgende klant, verschijnt er een pop-up in het scherm met de volgende die aan de beurt is. Dit wordt begeleid door een geluid. Er zijn twee versies: één waarbij de nummers met balies aan de rechterkant staan en één waarbij de nummers met balies aan de linkerkant staan. In de overige ruimte worden de geprogrammeerde templates getoond. Bij Comsysco en Qmatic komt automatisch het laatst getrokken nummer bovenaan te staan, bij Apotheek Partners staat de balievolgorde vast en worden daarnaast de nieuwe nummers getoond.

HOE KAN IK EEN SCHERMINDELING ACTIVEREN?

Als je gebruik wilt maken van een schermindeling, kun je contact opnemen met de Klantenservice. Zij kunnen de instellingen in de speler hiervoor doen en de schermindeling activeren. Je ontvangt dan een bericht dat de schermindeling is ingesteld. Hierna vul je de informatie in voor deze schermindeling via de tickertape sectie. Dit gaat als volgt:
1. Ga naar de speler die de schermindeling heeft ingesteld, door te klikken op [Mediaspeler] en [Speler overzicht] in het linkermenu.
2. Klik op het RSS icoon aan de linkerkant van de speler. Selecteer in de dropdown de schermindeling waar het om gaat. Je wordt verwezen naar de pagina waar de schermindeling kan worden ingevuld.
3. Vul de velden in.
4. Klik op [Opslaan].
5. Maak en programmeer een afspeellijst met templates voor deze speler. Klik hier voor meer informatie over het maken en programmeren van een afspeellijst.
6. Om de schermindeling actief op je scherm te krijgen, moet je de hardware synchroniseren. Ga terug naar het speleroverzicht en klik rechts op de synchroniseerknop. Het duurt maximaal 10 minuten voordat de schermindeling op het scherm verschijnt.

Voor de Wachtruimte TV, kun je de wachttijden constant aanpassen met deze instellingen. Wil je het makkelijk via een externe website doen? Klik hier voor meer informatie over de QuickEdit.

KAN IK ALLE TEMPLATES GEBRUIKEN IN MIJN AFSPEELLIJST MET DE SCHERMINDELING?

Je geprogrammeerde afspeellijst verschijnt op het scherm in het vak wat daarvoor bestemd is. Je kunt alleen templates programmeren uit bepaalde categorieën. Deze zullen automatisch aanpassen aan de grootte van het vak waarin ze komen. De templates uit deze categorie kunnen worden gebruikt:
– Your Own Media.
– Basic Style
– Transparent Style
– Corporate Style
– Healthcare Style
– Hipster Style
– Classic.
– Seasonal Themes
– Video Magazines
– Widgets for screen region with video to the left
– Widgets for Wachtruimte TV (video to the right)

NB: de schermindeling kan alleen worden geactiveerd voor landscape spelers.