Hoe kan ik gebruik maken van het Partner Panel?

WAT IS HET PARTNER PANEL?

Het Partner Panel is een speciaal account voor partners. Met dit account kunnen ze alle gebruikers zien die zij hebben aangedragen de content van een speler van een gebruiker klonen naar een eigen mediaspeler. Daarnaast kunnen in dit account ook de laatste release notes worden bekeken.

WAT KAN IK DOEN IN HET PARTNER PANEL?

1. Dashboard

Op het dashboard vind je de volgende opties: [Mediaspelers] en [Gebruikers]. Vanuit het dashboard kun je ook je profiel bewerken en uitloggen.

Partner dashboard GB

2. Mediaspelers

Als je [Mediaspelers] selecteert kom je in het overzicht van mediaspelers van jouzelf en je klanten. Rechts kun je kiezen voor ‘toon eigen hardware’ en ‘toon hardware klanten’. Via toon hardware klanten wordt één opslag zichtbaar welke schermen er allemaal zijn van je klanten en welke daarvan online of offline staan.

Je eigen hardware kun je gebruiken om content van gebruikers op te klonen. Als je de content kloont, kun je op jouw scherm zien wat er speelt op de hardware van de klant en zo zien of er problemen zijn met de afspeellijst en support bieden. Als je in het bezit bent van een speler die je hiervoor wilt gebruiken, kun je de MAC ID van deze mediaspeler sturen aan het Servicecenter, zodat deze gekoppeld kan worden aan je Partner Panel.

Speler toevoegen

Je kunt via jouw Partner Panel ook eigen hardware toevoegen aan de accounts van je klanten. Gebruik hiervoor de knop ‘speler toevoegen’ bij het overzicht van je mediaspelers en volg de stappen. De hardware dient geschikt te zijn voor de narrowcasting software.

Je speler bewerken of verwijderen

Om de instellingen van de mediaspeler te wijzigen, klik je op het potloodicoontje rechts van de mediaspeler. Klik op [Opslaan] om de gemaakte wijzigingen op te slaan.

Partner edit player

Als je een speler bewerkt heb je onderaan de optie ‘mediaspeler loskoppelen’. Je kunt dit gebruiken als je een defecte speler hebt en deze inwisselt voor een nieuwe speler in het account of als een speler aan een andere gebruiker gekoppeld moet worden. Als je een speler loskoppelt, ontvangt de Klantenservice een automatisch mailbericht dat hij is losgekoppeld en zal controleren bij jou of er een licentie gestopt of omgezet moet worden.

Een afspeellijst klonen

Je kunt de kloonfunctie gebruiken als je de afspeellijst van één van je gebruikers op het scherm wilt zien. Als je dit gebruikt, zal de afspeellijst van een mediaspeler van jouw keuze gekloond worden naar de mediaspeler. De mediaspeler zal automatisch synchroniseren en de afspeellijst wordt daardoor direct zichtbaar.

1. Als je de kloonfunctie wilt gebruiken, klik je op [Klonen] rechts van de mediaspeler.

Partner clone 1

2. Er zal een pop-up verschijnen waarin je de gebruiker kunt selecteren. Hiervoor gebruik je de [Mediaspelers] knop.

Partner clone 2

3. Je krijgt nu een overzicht van alle spelers van de gebruiker. Als je de [Kloon] knop indrukt, zal de afspeellijst van de geselecteerd mediaspeler gekopieerd worden en wordt de mediaspeler automatisch gesynchroniseerd.

Partner clone 3

Gebruikers
Je kunt gemakkelijk inloggen in een gebruiker door te klikken op [Huidige weergave] bovenaan.

Partner current view

Je krijgt een pop-up met alle gebruikers erin en door op het pijltje rechts van de gebruiker te klikken, kom je direct in het account terecht. Je gaat weer terug met dezelfde functie.

Partner login user 2

3. Ticket beheer

Met deze functie zie je de tickets die zijn ingestuurd door de gekoppelde gebruikers van jouw Partner Panel. Je kunt ze een status geven en ze beantwoorden. Ze worden dan beantwoord met als afzender ‘Servicecenter’. Als je het ticket niet beantwoord, zal hij vanuit het Servicecenter worden opgepakt; de berichten komen namelijk ook nog steeds terecht bij het Servicecenter.

4. Spelers toevoegen aan accounts van klanten

Er kan optioneel een functie geactiveerd voor het Partner Panel waarmee je hardware toe kunt voegen aan je gebruikers. Op de pagina van het overzicht van mediaspelers kun je met de knop ‘speler toevoegen’ een speler toevoegen op basis van de player ID. Volg de stappen en de hardware zal gekoppeld worden. De Klantenservice zal worden geïnformeerd dat er een speler is toegevoegd en er dus aan additionele licentie gestart kan worden.

5. Wanneer de advertentietool is geactiveerd: fragmenten delen met al je gebruikers

LET OP: alleen beschikbaar wanneer de advertentietool is geactiveerd, neem contact op met de Klantenservice voor meer informatie.

Als je een fragment maakt in het Partner Panel, is er een optie in de Creation Station die je aan of uit kunt vinken die ‘beschikbaar voor alle gebruikers’ heet in de eerste stap. Als deze is aangevinkt, dan zal het fragment beschikbaar zijn voor alle gekoppelde gebruikers in het Partner Panel. Als deze uitgevinkt staat, heb je na het opslaan van het fragment de mogelijkheid om gebruikers aan te vinken voor wie hij beschikbaar moet zijn. Als je geen gebruikers aanvinkt, is het fragment alleen voor het Partner Panel beschikbaar. Als je hem beschikbaar maakt voor andere gebruikers, dan verschijnt het fragment in de fragmentenbibliotheek onder het tabblad Partner.

Wil je deze functie activeren? Neem contact op met de Klantenservice.