Verbindingsstoring Samsung Smart Signage Display

Hieronder staat beschreven wat je kunt doen indien de internetverbinding met de Samsung Smart Signage Display is weggevallen, terwijl er toch beeld verschijnt op het scherm. Indien je ook geen beeld hebt, klik dan hier. Heeft u een mediaspeler/XMP-speler klik dan hier. Mochten de instellingen op jouw scherm niet overeenkomen (andere versie SOC scherm of Tizen scherm), dan adviseren we je de fabrieksinstellingen van je scherm van de leverancier te raadplegen of contact op te nemen met je leverancier.

1. Controleer of de monitor internetverbinding heeft. Klik op de ‘menu’ knop op de afstandsbediening. Ga naar  ‘network’ → ‘network status’.  De verbinding wordt nu gecontroleerd. Indien je internet via de kabel hebt, controleer dan of de netwerk kabel op de juiste wijze is gekoppeld aan de juiste poort aan de achterkant van de monitor. Druk de kabel licht aan. Controleer opnieuw of er nu wel een internetverbinding is. Indien dit niet het geval is, ga naar stap 2.
    Indien je monitor de optie heeft om gekoppeld te worden via WiFI, klik dan op de ‘menu’ knop op je afstandsbediening en ga naar  ‘network’ → ‘network settings’. Selecteer dat je een draadloze verbinding wilt maken. Je monitor gaat nu zoeken naar netwerken. Selecteer degene die je wilt koppelen en vul het wachtwoord in. De monitor gaat nu een connectie maken met het geselecteerde netwerk.
  2. Controleer de netwerkswitch waar je apparaat op aangesloten zit. Staat de netwerkswitch aan? Start de netwerkswitch opnieuw op door de stroomkabel los te koppelen gedurende 10 seconden en hem vervolgens weer vast te koppelen. Let op! Bij het loskoppelen van de stroom zullen andere apparaten die gekoppeld zijn aan de netwerkswitch tijdelijk hun verbinding verliezen.
  3. Zet het scherm uit en aan. Aan de achterkant van het scherm zit een stroomkabel. Daarboven vind je een aan/uit knop. Zet de knop op ‘off’ en haal de stroomkabel uit het scherm. Wacht 10 minuten en sluit de stroomkabel weer aan en zet de knop op ‘on’. Het scherm moet nu automatisch herstarten.
  4. Synchroniseer de hardware. Zet het scherm uit en weer aan met de afstandsbediening. Je zou nu de afspeellijst moeten zien afspelen. Indien dit niet het geval is, neem dan contact op met je leverancier.

Soc Achterkant