Checklist storing Samsung Smart Signage Display

Dit is de checklist voor Samsung Smart Signage Display schermen. Voor XMP spelers, klik hier. Mochten de instellingen op jouw scherm niet overeenkomen (andere versie SOC scherm of Tizen scherm), dan adviseren we je de fabrieksinstellingen van je scherm van de leverancier te raadplegen of contact op te nemen met je leverancier.

• Staan de tijdsinstellingen goed ingesteld? Druk op de knop ‘menu’ op de afstandsbediening. Ga in het scherm naar System →  time →  clock set. Voer hier de correcte tijd- en datuminstellingen in
    • Staat de Auto Source op ON?  Druk op de knop ‘menu’ op de afstandsbediening. Ga in het scherm naar System → Auto Source Recovery. Zet de instelling op ‘ON’
    • Staat de Primary Source Recovery op ON? Druk op de knop ‘menu’ op de afstandsbediening. Ga in het scherm naar System → Auto Source Recovery. Zet de instelling op ‘ON’
  • Staat de Primary Source op HDMI? Druk op de knop ‘menu’ op de afstandsbediening. Ga in het scherm naar System → Auto Source Recovery. Zet de Source op HDMI
    • Staat de Auto Power op ON? Druk op de knop ‘menu’ op de afstandsbediening. Ga in het scherm naar System → Power Control. Zet de instelling op ‘ON’
    • Staan de Eco Solution opties op OFF?  Druk op de knop ‘menu’ op de afstandsbediening. Ga in het scherm naar System → Eco Solution. Zet de instelling op ‘OFF’
    • Controleer of je de laatste firmware op je scherm hebt ingesteld. Neem contact op met het Servicecenter en zij helpen je om de laatste firmware op je scherm in te stellen.
  • Heb je de monitor herstart? Het het scherm uit en aan met de afstandsbediening. Wacht 15 minuten en controleer in uw account of de monitor op online staat. Staat hij nog steeds offline? Zet de aan/uitschakelaar aan de achterkant op uit en trek de stroomkabel uit de monitor en doe deze er weer in na 10 minuten en zet de schakelaar weer op aan. In uw narrowcasting account zou de hardware nu in het groen aangegeven moeten zijn onder het menu ‘mediaspelers’
  • Zit de stroomkabel in de monitor? Druk de stroomkabel aan. Als het stand-by lampje continu rood brandt staat de monitor uit
  • Is er een afspeellijst actief in jouw narrowcasting account? Dit ziet je als je in het menu naar ‘overzicht per mediaspeler’ (indien mainuser of subuser) of ‘programmeer afspeellijsten’ (indien single user) gaat en er een balkje (afspeellijst) staat op de dag van vandaag. Controleer hierbij ook of er in het balkje een tijdsaanduiding staat (bijv. 11:00-13:00). Hiermee wordt aangegeven tussen welke tijden de afspeellijst actief afspeelt
  • Controleer of er wijzigingen plaats hebben gevonden in het netwerk. Vraag dit aan jouw IT-beheerder. Hij weet of er wijzigingen hebben plaatsgevonden in bijvoorbeeld de firewall of de IP-gegevens, wat kan leiden tot het niet kunnen verkrijgen van toegang van de mediaspeler tot het netwerk

NB: Lukt het niet om bij de menu’s te komen? Wissel dan eerst met Source het kanaal en probeer het nogmaals.

Werkt het nog niet? Neem dan contact op met jouw leverancier

Wordt jouw content niet geüpdatet (je ziet oude informatie)?

• Heb je de monitor herstart? Zet het scherm uit en aan met de afstandsbediening. Wacht 15 minuten en controleer in jouw account of de monitor op online staat. Staat hij nog steeds offline? Zet de aan/uitschakelaar aan de achterkant op uit en trek de stroomkabel uit de monitor en doe deze er weer in na 10 minuten en zet de schakelaar weer op aan.
  • Heb je internetverbinding? Druk op de knop ‘menu’ op de afstandsbediening. Ga naar Network → Network status. Er verschijnt nu automatisch in beeld ‘you are connected to the internet’ of ‘you are not connected to the internet’
  • Geconstateerd dat je geen internetverbinding hebt? Druk de netwerkkabel aan de achterkant van de monitor aan. Indien de monitor met WIFI verbonden kan worden navigeer dan met de afstandsbediening naar: menu → network → network settings. Selecteer dat je wireless verbinding wilt maken. Selecteer het juiste netwerk en voer het eventuele password in. Controleer of de netwerkapparaat/switch (dit is een apparaat wat tussen het modem en de hardware zit en meerdere apparaten verbindt met het internet) aan staat (de lampjes bij de LAN ingangen knipperen). Zo niet, herstart dit apparaat door de stroom er 10 seconden af te halen en weer erop te zetten. Wacht één minuut en kijk of de juiste content op het scherm verschijnt. Let op voordat je hem opnieuw opstart. Er zit mogelijk nog andere apparatuur op dit netwerkapparaat aangesloten.
  • Is de modem of router herstart? Haal de stroom eraf door de stroomkabel eruit te halen voor 10 seconden en weer er in te doen en voer bovenstaande stappen opnieuw uit
  • Controleer of er wijzigingen plaats hebben gevonden in het netwerk. Vraag dit aan jouw IT-beheerder. Hij weet of er wijzigingen hebben plaatsgevonden in bijvoorbeeld de firewall of de IP-gegevens, wat kan leiden tot het niet kunnen verkrijgen van toegang van de mediaspeler tot het netwerk

Werkt het nog niet? Neem dan contact op met jouw leverancier

Soc Achterkant menu soc