Wat zijn de netwerkvereisten om het narrowcasting portal te kunnen gebruiken?

NETWERKVEREISTEN

Om gebruik te maken van het narrowcasting portal, hebben de mediaspelers toegang tot internet nodig. Als bepaalde IP-adressen worden geblokkeerd, moeten deze worden gewhitelist.

De applicatieservers zijn in ons eigen netwerk, achter Fortigate firewalls. Services zoals SSH zijn uitgeschakeld op publieke poorten. Het netwerk wordt 24/7 gemonitord.

De volgende subnets en poorten worden gebruikt door de mediaspelers:

Content servers

Subnet 1: 80.246.181.160/27
IP-adressen: 80.246.181.161 – 80.246.181.190
Subnet 2: 80.246.187.176/28
IP-adressen: 80.246.187.177 – 80.246.187.190
Poorten: 80, 443 TCP

NB: Sommige widgets (geprogrammeerde onderdelen van het videoprogramma) hebben mogelijk toegang nodig tot URLs die niet gehost worden op onze content servers. Deze worden gebruikt om live data weer te geven, zoals het weerbericht of verkeersinformatie. Als deze widgets zijn geprogrammeerd, moeten de mediaspelers/schermen toegang hebben tot uitgaand internet naar deze URLs.

Tijdserver

ntp.pool.org
Port: 123 NTP

Al het verkeer wordt outbound opgezet. Portforwarding is niet nodig.

Wanneer toegang tot de subnets is geblokkeerd, moeten deze worden gewhitelist.

We blijven servers toevoegen om requests te verwerken en de steeds groter wordende belasting te verdelen. Daarom verzoeken we u vriendelijk om subnets te whitelisten in plaats van IP-adressen.