Hoe kan ik lokaal nieuws/content van een RSS feed tonen op het scherm?

WAT IS EEN RSS FEED?

Een RSS feed is een code welke berichten en afbeeldingen bevat. Een RSS feed update regelmatig en het meest recente bericht staat bovenaan weergegeven. Veel nieuwszenders hebben een RSS feed. De tekst en afbeeldingen die in de code staan kunnen getoond worden op het scherm door middel van een tickertape of RSS template. Hieronder geven we uitleg hoe je een RSS feed kunt tonen op het scherm met de RSS templates. Klik hier als je een RSS feed wilt tonen via de tickertape.

HOE JE EEN RSS TEMPLATE MAAKT

1. Zoek een RSS op het internet en controleer of deze goed is via: https://validator.w3.org/feed/.
2. Ga naar [Nieuw fragment]  en zoek op RSS in de zoekfunctie. Als je een RSS feed wilt gebruiken zonder afbeeldingen, kies je voor de template RSS Feed. Als je een RSS feed wilt gebruiken met afbeeldingen, kies je voor de template RSS Feed + image.
3. Volg de stappen en vul bij het veld RSS feed de URL van de feed in. Je kunt ook je Happening tonen in dit template. Voor meer informatie hierover, klik hier.

rss

4. Klik op [Opslaan] in de laatste stap.

Je kunt het fragment nu toevoegen aan een afspeellijst en programmeren. Voor meer informatie over het maken van een afspeellijst, klik hier.

CONTENT OP MAAT

Na het volgen van de hiervoor genoemde stappen kan het voor komen dat de RSS widget niet (optimaal) werkt. Dit kan aan meerdere factoren liggen. Wilt u toch een optimale RSS widget laten ontwerpen naar eigen smaak? Wij bieden de mogelijkheid aan om content op maat te laten ontwikkelen. Als u interesse hierin heeft kunt u hier klikken.