Live camera feed / RTSP-stream op XMP-7300

Het is mogelijk om een live stream uit een netwerkcamera (ook wel IP-camera genoemd) te tonen op je scherm. Dit werkt alleen op de XMP-7300.

Benodigdheden:

• Axis netwerkcamera met de mogelijkheid RTSP-streams uit te zenden
  • XMP-7300 mediaspeler

Met een wachtwoord beveiligde RTSP-streams worden niet ondersteund, de stream moet dus direct toegankelijk zijn.

De combinatie van mediaspeler en RTSP-stream luistert erg nauw. We kunnen daarom niet op voorhand zeggen of een bepaalde stream wel of niet werkt. Wat we wel kunnen zeggen, is dat IP-camera’s van Axis wel werken.

Wil je een stream testen of gebruiken, dan heb je de exacte URL nodig. Dus een URL inclusief hostname/IP-adres en string. Hoe deze URL precies is opgebouwd, kan je vinden in de handleiding van de camera. Een voorbeeld hoe een dergelijke URL er uit kan zien:

rtsp://cam1.company.com/axis-media/media.amp

Let op, deze feature werkt dus alleen op de XMP-7300!

Hoe ga je te werk in je narrowcasting account:

1.Ga naar de nieuw fragment pagina en zoek de widget ‘live camera feed’ en druk op aanmaken.

2.Vul naam van de template.

image2

3.Vul duratie in seconden.

image3

4.Vul “rtsp://” en het IP adres van je stream.

image1

5.Sla het fragment op en programmeer hem op je scherm.