Checklist installatie mediaspeler

Als je de handleiding voor installatie van de mediaspeler heeft doorlopen, kun je dit document nalopen om na te gaan of er geen stappen zijn vergeten of incorrect zijn uitgevoerd. Een uitgebreide installatie per stap vind je in de installatiehandleiding. Raadpleeg dus altijd voorafgaand aan dit document de installatiehandleiding!

• Is de mediaspeler aangesloten op het scherm? De HDMI kabel moet aangesloten zijn aan de mediaspeler (ingang naast de 12V ingang) en het scherm
  • Is de mediaspeler aangesloten op internet? De bijgeleverde netwerkkabel moet aangesloten zijn aan de mediaspeler (ingang bevindt zich naast de USB poorten) en een modem/router. Indien het groene en oranje lampje boven de LAN poort niet gaan oplichten, is de netwerkkabel niet juist aangesloten. Informeer bij jouw eigen IT-beheerder of het netwerk vereist dat de standaard netwerkinstellingen van de mediaspeler gewijzigd dienen te worden. Jouw IT-beheerder kan dit achterhalen en je instrueren welke handelingen eventueel nodig zijn
  • Is de mediaspeler aangesloten op stroom? De bijgeleverde voeding moet aangesloten zijn op de mediaspeler (DC 12V aansluiting) en aan een stopcontact waar continu stroom op staat
  • Maakt de speler een succesvolle verbinding met het internet? In jouw narrowcasting account moet op het Dashboard de speler op online staan (groen betekent online)
  • Staat het scherm op het juiste kanaal? Druk op de ‘source’ knop op de afstandsbediening en selecteer input HDMI
  • Staat er ‘No playlist’ in beeld? Er staat dan geen programma geprogrammeerd op jouw mediaspeler. Programmeer in jouw narrowcasting account een afspeellijst
  • Controleer of de mediaspeler zichtbaar is in het narrowcasting systeem. Je kunt dit vinden door in te loggen in jouw narrowcasting account en in het menu ’mediaspelers’ aan te klikken. Indien hier geen mediaspeler verschijnt, zet dan het configuratiebestand, welke gevonden kan worden via deze link: https://drive.google.com/file/d/0ByW3dm7qli6EejFMX1Y5bDRFeFU/view?usp=sharing, op een lege, FAT 32 geformatteerde USB-stick. Stop de USB-stick in één van de USB-poorten van de mediaspeler. Wacht tot de data is gekopieerd (dit gebeurt automatisch) en verwijder dan de USB stick. De mediaspeler is nu online. Op de onderkant van de mediaspeler wordt een PLAYER ID gemeld. Communiceer deze naar jouw partner zodat de mediaspeler gekoppeld kan worden aan jouw narrowcasting account. Als dit is gedaan, verschijnt de mediaspeler in het narrowcasting account
  • Verschijnt de content niet correct op beeld? Stel de beeldresolutie in. Sluit een toetsenbord en muis op de USB poorten van de mediaspeler aan. Start de speler opnieuw op (haal de stroom eraf en zet het weer erop). Er verschijnt nu automatisch een menu op je scherm. Druk  op ‘Cancel auto play’ rechtsonder in het scherm (let op, dit moet binnen 15 seconden, anders gaat de afspeellijst weer afspelen!). Druk vervolgens rechtsboven in het menu op Advanced → Display/Sound Display Resolution. Selecteer hier de gewenste resolutie. Na het kiezen van een andere resolutie wordt er gevraagd of je deze instelling wilt behouden. Selecteer Yes of No. Druk op de pijl naar links onderaan in de zwarte balk
    • Controleer of de firewall vrije toegang geeft aan de mediaspeler. De mediaspeler is standaard geconfigureerd op DHCP, maar het kan zijn dat dit wordt geblokkeerd door de firewall. Jouw IT beheerder kan dit voor je inzien. Indien dit het geval is en de firewall kan niet door de IT beheerder open gezet worden, kan een vaste IP configuratie ingesteld worden, waarbij er geen toegang meer wordt gevraagd via de firewall. Sluit hiervoor een toetsenbord en muis aan via de USB poorten van jouw mediaspeler. Start de speler opnieuw op. tart de speler opnieuw op (haal de stroom eraf en zet het weer erop). Er verschijnt nu automatisch een menu op je scherm. Druk  op ‘Cancel auto play’ rechtsonder in het scherm (let op, dit moet binnen 15 seconden, anders gaat de afspeellijst weer afspelen!). Druk vervolgens rechtsboven in het menu op Advanced → Network Ethernet Static IP settings. Vink hier “Use static IP” aan en vul de IP settings in (hier kan jouw IT beheerder bij ondersteunen, dit verschilt per netwerk). Druk als je klaar bent rechts boven in op “Save”. Druk op de pijl naar links onderaan in de zwarte balk
  • Indien WiFi speler; is de WiFi antenne aangesloten op de mediaspeler? De bijgeleverde WiFi antenne kan op de mediaspeler geschroeft worden aan de lange achterkant
  • Indien WiFi speler; is een WiFi netwerk gekoppeld aan de speler?  Sluit hiervoor een toetsenbord en muis aan via de USB poorten van jouw mediaspeler. Start de speler opnieuw op (haal de stroom eraf en zet het weer erop). Er verschijnt nu automatisch een menu op je scherm. Druk  op ‘Cancel auto play’ rechtsonder in het scherm (let op, dit moet binnen 15 seconden, anders gaat de afspeellijst weer afspelen!). Druk vervolgens rechtsboven in het menu op Advanced → Network → Wireless LAN. Hier moet een WiFi netwerk gekoppeld staan. Zo niet, klik op ‘On’ naast ‘WiFi’ en selecteer een WiFi netwerk en maak verbinding hiermee

Werkt het nog niet? Neem dan contact op met jouw leverancier.

media player