Wat kan ik in de beheer afspeellijst sectie doen?

In de beheer afspeellijsten sectie heb je een overzicht van al je gemaakte afspeellijsten. Als je werkt met subusers, kun je ook de afspeellijsten zien die je gebruikers hebben gemaakt.

Mainusers en subusers hebben verschillende weergaves en opties dan een single user.

BEHEER AFSPEELLIJSTEN SECTIE VOOR MAINUSERS EN SUBUSERS

Mainusers en subusers zien twee tabbladen: Eigen en Formula. Onder het tabblad Eigen kan een gebruiker zijn eigen gemaakte afspeellijsten inzien. Onder het tabblad Formula zijn andere afspeellijsten zichtbaar (als je een subuser bent, dan kun je hier de afspeellijsten van de mainuser zien en als mainuser kun je hier de afspeellijsten van de subusers zien).

Per afspeellijst kun je aan de linkerkant zien of een afspeellijst actief of inactief is op het moment. Als hij actief is, dan is het bolletje groen en als hij inactief is, is het bolletje rood.

Je kunt een afspeellijst bekijken door op de play knop links te klikken. Als je hierop klikt, opent er een pop-up en daar zie je alle fragmenten die in de afspeellijst zitten. Je kunt een bepaald fragment uit de afspeellijst bekijken door op de thumbnail te klikken.

Als je een afspeellijst wil programmeren, klik je op het kalendericoon aan de linkerkant. Deze gaat direct naar de programmeerpagina waar je de programmeerinstellingen kunt doen. Klik hier voor meer informatie over programmeren.

Je kunt een afspeellijst bewerken door op de naam van de afspeellijst te klikken. Je hebt dan de mogelijkheid om de afspeellijst te bewerken (tenzij je een subuser bent en de afspeellijst is gemaakt door de mainuser).

In de kolommen kun je vinden hoeveel fragmenten er zijn in de afspeellijst via de kolom ‘items’, hoe lang je afspeellijst in totaal is via de kolom ‘duur’, hoe de afspeellijst is gesorteerd (op volgorde of geshuffeled) via de kolom ‘sort’, wat de oriëntatie is van je afspeellijst via de kolom ‘oriëntatie’, wie de afspeellijst heeft gemaakt via kolom ‘aangemaakt door’ en wanneer de afspeellijst voor het laatst is bewerkt via ‘datum aangepast’.

Onder de kolom ‘actie’ kun je een afspeellijst activeren of deactiveren door op de checkbox te klikken. Als er een V in het vakje staat, betekent dit dat de afspeellijst actief is en afspeelt op de geprogrammeerde instellingen. Als het vakje leeg is, dan is het gedeactiveerd en moet hij eerst geactiveerd worden om af te spelen op de ingestelde programmering. Je kunt een afspeellijst verwijderen door op het vuilnisbakicoontje te klikken aan de rechterkant.

Boven de afspeellijsten is een dropdown te vinden waar je opties van kunt selecteren die bepaalde afspeellijsten tonen. Als dit is ingesteld, zal het systeem deze weergave onthouden. Je kunt het weer aanpassen door een andere optie uit de dropdown te kiezen.

Om een afspeellijst te zoeken, kun je de zoekbalk gebruiken boven de afspeellijsten. Je kunt zoeken op de naam van de afspeellijsten.

BEHEER AFSPEELLIJSTEN SECTIE VOOR SINGLE USERS

Er zijn een aantal opties voor single users op de beheer afspeellijst pagina.

Je kunt een preview bekijken van een afspeellijst door te klikken op de play knop aan de linkerkant van de afspeellijst. Als je hierop klikt, opent er een pop-up en daar zie je alle fragmenten die in de afspeellijst zitten. Je kunt een bepaald fragment uit de afspeellijst bekijken door op de thumbnail te klikken.

Je kunt een afspeellijst bewerken door op de naam van de afspeellijst te klikken.

In de kolommen kun je vinden hoeveel fragmenten in je afspeellijst zitten via de kolom ‘item/lengte’, wanneer de afspeellijst het laatst is bewerkt via kolom ‘datum aangepast’, of de afspeellijst momenteel afspeelt of niet via kolom ‘status’ (hij geeft de status ‘on air’ of ‘not playing’) en wat de oriëntatie is van de afspeellijst via kolom ‘oriëntatie’.

De afspeellijst kun je verwijderen door te klikken op het icoontje aan de rechterkant van de afspeellijst en te klikken op [Verwijderen].