Wat kan ik doen met playlogs?

WAT ZIJN PLAYLOGS?

Een playlog is een tekstbestand van een mediaspeler van waaruit het Servicecenter informatie haalt over welke content de hardware afspeelt, wanneer deze wordt afgespeeld en voor hoe lang.

HOE KUN JE EEN PLAYLOG LEZEN?

Gebruikers hebben geen toegang tot de playlog van hun mediaspeler; alleen het Servicecenter kan deze benaderen via een programma. Hieronder vind je een voorbeeld van een playlog en wat je eruit kunt aflezen:

<?xml version=”1.0″ encoding=”UTF-8″?>
<report xmlns=”http://schemas.adfotain.org/adapi-1.0″> Hier vinden we de systeem informatie
<date>2016-05-18T07:13:15Z</date>  Hier vinden we de ingestelde tijd en datum van geprogrammeerde content
<version>1.0</version>
<player id=”9e7df0ed-2a5c-4a19-bec7-ecf00e3bfb73″ multi-channel=”true”> Hier vinden we de speler ID
<contentPlayLog displayDeviceId=”display:0″>
<contentPlayed>
<contentId>Alphega_april_mei_16_Tena</contentId> Titel van het geprogrammeerde fragment
<startTime>2016-05-18T09:13:13+02:00</startTime>
<endTime>2016-05-18T09:13:28+02:00</endTime> Start- en eindtijd van het geprogrammeerde fragment
</contentPlayed> Status van het fragment (wordt het getoond of is er een error)
<contentPlayed>
<contentId>Alphega_april_mei_16_Soltan</contentId>
<startTime>2016-05-18T09:13:28+02:00</startTime>
<endTime>2016-05-18T09:13:43+02:00</endTime>
</contentPlayed>

HOE VAAK KAN EEN PLAYLOG GELEZEN WORDEN?

Het update elke 5 minuten (automatische update van de hardware), dus elke 5 minuten is er een nieuwe playlog beschikbaar. We kunnen enkel de playlog per speler lezen (niet voor meerdere spelers tegelijkertijd).

HOE VER TERUG KAN EEN PLAYLOG BEKEKEN WORDEN?

De playlogs worden voor ongeveer 4 uur opgeslagen, dus we kunnen tot 4 uur terug in de playlog kijken.

VAN WELKE MEDIASPELERS KAN DE PLAYLOG GELEZEN WORDEN?

Elk apparaat heeft een playlog die bekeken kan worden; of het nou een XMP mediaspeler is of een Samsung Smart Signage Display.