Hoe maak ik de Facebook template aan?

WAT IS EEN FACEBOOK TEMPLATE?

We hebben een groot aanbod aan templates die een gebruiker kan gebruiken om in te vullen met eigen content. Één van de beschikbare template categorieën is social media. In deze categorie vind je allerlei soorten social media templates waaronder een Facebook template. Wil je meer weten over onze social media templates? Klik hier.

HOE MAAK IK DE FACEBOOK TEMPLATE AAN?

1. Ga naar [Nieuw fragment] via je dashboard of het linkermenu.
2. Gebruik de zoekfunctie of ga selecteer de categorie ‘social media’.
3. Kies een Facebook template en klik op [Nieuw Fragment] op het fragment.
4. Vul de gevraagde velden in. Bij stap 2 koppel je een Facebook pagina. Hiervoor klik je op de link om in te loggen en log je in met je gegevens in het pop-up scherm.
5. Er verschijnt een overzicht met pagina’s die je kunt gebruiken om te tonen. Selecteer de pagina die je wilt tonen. Heb je nog geen Facebook pagina? Maak deze dan eerst aan.*
6. Geef akkoord om de content te tonen, door de opties die verschijnen op ‘yes’ te zetten.
7. Klik op ‘OK’ in het pop-up venster en sla de template op.

LET OP:  De Facebook template ‘Group page + image’ toont eigen berichten en gedeelde berichten. Gedeelde berichten worden echter zonder afbeelding/video getoond, omdat deze vaak niet van goede kwaliteit zijn.

Je kunt het fragment nu toevoegen aan een afspeellijst en programmeren. Meer informatie over het maken van een afspeellijst en programmeren vind je hier.

HOE WERKT DE FACEBOOK TEMPLATE?

• Indien er een afbeelding bij de post zit, zal deze worden getoond.
  • Indien er geen afbeelding bij de post zit zal de tekst over de hele breedte getoond worden.
  • Het bericht wordt na 300 karakters afgekapt om de leesbaarheid te waarborgen.
  • Tekstgrootte wordt aan de hand van het aantal karakters van de post bepaald.
  • Gedeelde berichten worden getoond, maar zonder afbeelding

* Hierbij uitleg hoe je een Facebookpagina aanmaakt:

• Log in op je Facebook account
  • Klik op het pijltje rechtsboven naast je naam
  • Kies ‘pagina maken’ en daarna wat voor soort pagina je wilt maken
  • Maak de pagina