Hoe gebruik ik PowerBlocks?

WAT IS EEN POWERBLOCK?

Een PowerBlock is een tijdelijke afspeellijst die de reguliere programmering overruled voor een bepaalde tijd. Je kunt een PowerBlock activeren en een tijd en datum instellen waarop het PowerBlock moet gaan afspelen. Als het PowerBlock is afgelopen, start de reguliere programmering automatisch weer.

HOE MAAK IK EEN POWERBLOCK?

1. Selecteer [Nieuw PowerBlock] in het linkermenu onder [Programmering].
  2. Een pagina opent die vergelijkbaar is met de pagina voor het maken van een afspeellijst.
  3. Geef het PowerBlock eerst een naam, net als bij het maken van een afspeellijst. Hiervoor gebruik je het vakje [Naam PowerBlock]. Klik hier voor meer informatie voor het maken van een afspeellijst.
  4. Je kunt nu de oriëntatie kiezen van je PowerBlock. Klik op de schuifknop bovenaan om de oriëntatie van landscape naar portrait te veranderen en vice versa.
  5. Sleep de fragmenten die in het PowerBlock moeten komen van de rechterkolom in de linkerkolom. Als je klaar bent, klik je op [Opslaan].

new powerblock

Je komt nu automatisch in het menu [Beheer PowerBlocks] als je het PowerBlock opslaat. Aan de linkerkant van het PowerBlock staat een rode bol, welke aangeeft dat het PowerBlock niet actief is op het moment.

HOE ACTIVEER IK DE POWERBLOCK?

1. Activeer het PowerBlock door op het rode bolletje te klikken aan de linkerkant van het PowerBlock. Er opent zich een pop-up met opties. Bepaal hier op welke mediaspeler(s) het PowerBlock actief moet worden. Klik op selecteer hardware onder de witte lege box. Een dropdown verschijnt met de spelers waar je uit kunt kiezen. Het is ook mogelijk om het PowerBlock te programmeren met je spelergroepen. Hiervoor klik je op het lege veld onder kies spelergroep. Selecteer de spelergroep en dan de spelergroep opties waar het PowerBlock aan gekoppeld moet worden. Klik hier voor meer informatie over spelergroepen.
2. Na het selecteren van de mediaspelers, kun je kiezen hoe lang het PowerBlock actief moet zijn. Hiervoor vul je het aantal minuten in in het veld afspeelduur. NB.: Dit gaat om minuten. Als je het PowerBlock een uur wil laten afspelen, vul je hier 60 in.
3. Kies een startdatum en starttijd.
4. Klik op [Opslaan].

manage powerblocks

engpower

Het is belangrijk om te weten dat een PowerBlock de reguliere afspeellijst overruled. Net als een reguliere afspeellijst, wordt het icoontje aan de linkerkant groen als hij actief is.

Je hoeft je hardware niet te synchroniseren na het activeren van een PowerBlock. Je hardware kijkt elke 5 minuten of er een PowerBlock geactiveerd moet worden. Na het direct activeren van een PowerBlock, duurt het 5 minuten voordat hij op het scherm verschijnt.

LET OP! Mocht je PowerBlock niet verschijnen en je hebt een Samsung Smart Signage Display, dan moet je controleren of de tijdsinstellingen goed staan ingesteld. Hiervoor klik je op de menu/home knop op je afstandsbediening en ga je vervolgens naar System –> Time –> Clock set –> Date/time.

HOE DEACTIVEER IK MIJN POWERBLOCK?

Als je een PowerBlock wilt deactiveren die aan het afspelen is of geprogrammeerd staan, dan kun je op het vuilnisbakicoontje klikken aan de rechterkant van het overzicht van actieve of geprogrammeerde PowerBlocks. Het PowerBlock zal nog steeds zichtbaar zijn in het overzicht van alle PowerBlocks, maar niet meer worden afgespeeld. Als je een PowerBlock volledig wilt verwijderen, dan klik je op het vuilnisbakicoontje rechts van het PowerBlock in het overzicht van PowerBlocks.

POWERBLOCKS DUPLICEREN

Je kunt een bestaande PowerBlock dupliceren als je een PowerBlock vaker wilt programmeren of als je een deel van de fragmenten in een nieuw PowerBlock wilt hebben. Hiervoor bewerk je een bestaand PowerBlock en klik je op [Opslaan Als] onderaan. Hij wordt nu gedupliceerd en je kunt hem opslaan onder een andere naam. Hierna kun je fragmenten eruit halen of toevoegen en de programmering los instellen van het origineel.

POWERBLOCKS VOOR SUBUSERS

Voor subusers kun je optioneel PowerBlocks uitzetten. Dit betekent dat de subuser zelf geen PowerBlocks kan maken of programmeren. Als mainuser heb je nog wel de mogelijkheid om PowerBlocks te programmeren voor en af te laten spelen op de mediaspeler(s) van de subusers. Klik hier voor uitleg hoe je PowerBlocks uitschakelt voor subusers.