Welkom widget

WAT IS DE WELKOM WIDGET?

Deze widget koppel je aan je Google agenda, zodat de afspraken uit deze agenda worden getoond. Je kunt dan een welkomstbericht instellen die verschijnt voordat een afspraak begint. Zo kun je degene die op afspraak komt welkom heten op het scherm.

WELKE STAPPEN MOET IK ONDERNEMEN OM DE WIDGET OP HET SCHERM TE KRIJGEN?

Je maakt de widget aan vanuit je account. Er zijn vervolgens een aantal stappen die je hier doorloopt:

• In de eerste stap vul je de standaard informatie in, zoals een naam van de template en of hij toegevoegd moet worden aan een afspeellijst.
  • In de volgende stap  koppel je een agenda. Je moet hiervoor de url van je kalender invullen. Indien je een nieuwe agenda wilt maken die je koppelt, volg je eerst deze stappen:
    1. Ga naar de startpagina van Google, klik op de blokjes rechtsboven en selecteer ‘Agenda’. 5
    2. Links bij het overzicht van agenda’s klik je op het plus symbool en daarna op ‘Nieuwe Agenda’.6
    3. Vul een naam in voor de agenda en klik op ‘Agenda Maken’.

De url (van een bestaande of nieuwe agenda) vind je door links op het uitvouwknopje van de agenda te klikken en te kiezen voor ‘Agenda Integreren’. Als je naar beneden scrollt vind je de url:

4

De widget haalt informatie op door middel van deze geheime URL-link in de Google kalender. Als deze URL is ingevoerd in het veld in de widget, dan is er een koppeling.

• Vul in het veld Title een titel in die bovenaan op het scherm getoond zal worden. Vul in het veld Description een omschrijving is die wordt getoond op het moment dat er geen afspraken in de agenda staan ingepland.
  • Bij het veld Maximum Time To Appear Before And After The Appointment vul je het aantal minuten in dat een bericht voor en na je afspraak getoond moet worden. Het maximum is 30 minuten.
  • In de laatste stap Summary zie je alles wat je hebt ingevuld en klik je op ‘Opslaan’. Je kunt het fragment nu programmeren op je scherm.