Hoe werkt de Flickr Group widget?

Wat toont de Flickr Group widget?
De widget toont de foto’s van de door jou geselecteerde groep van het social media platform Flickr. Flickr is een social media waarbij je eigen foto’s kunt beheren en delen. De meest recente afbeelding die aan het profiel is toegevoegd wordt op het scherm getoond. De widget controleert constant of er nieuwe afbeeldingen zijn.

Hoe vul ik de widget in?
Je hoeft alleen het Flickr ID in te vullen van de groep waarvan je afbeeldingen wilt tonen. Een Flickr ID bestaat uit nummers, gevolgd door @N en eindigt weer met een nummer en bevindt zich in de url als je op de betreffende pagina bent. Voorbeeld:

1

Je vult deze code dan in bij de Creation Station in het veld Flickr group id. Ga naar de samenvatting en sla de widget op. Je kunt hem nu direct toevoegen aan een afspeellijst.

De pagina die ik wil gebruiken heeft geen nummers
Sommige groups hebben een Username in plaats van een Flickr ID. Bijvoorbeeld:

2

Deze naam is niet de ID en kan daarom niet ingevuld worden in het veld voor de Flickr group id. Je moet in dit geval eerst de bijbehorende ID achterhalen. Dit gaat als volgt:

1. Ga naar ID getter: https://www.webpagefx.com/tools/idgettr/
  2. Vul in het veld op de site de url in van de Flickr pagina
  3. Klik op de knop ‘find’

5

4. De betreffende ID verschijnt onder de balk
6

Je kunt deze ID nu invullen in het veld in de Creation Station.  Ga vervolgens naar de samenvatting en sla de widget op. Je kunt hem nu direct toevoegen aan een afspeellijst.