Hoe kan ik fragmenten delen?

WELKE GEBRUIKERS KUNNEN FRAGMENTEN DELEN?

Mainusers en subusers binnen dezelfde formule kunnen fragmenten delen met elkaar. Fragmenten kunnen niet buiten de formule gedeeld worden. Mainusers hebben altijd de mogelijkheid om fragmenten te delen; subusers kunnen dit alleen als deze functie hiervoor is geactiveerd door Klantenservice.

HOE JE FRAGMENTEN DEELT

Voor mainusers zijn er twee manieren om fragmenten beschikbaar te maken voor andere gebruikers: door deze optie te selecteren bij het maken van het fragment of door middel van het gebruik van een optie in de fragmentenbibliotheek.
Subusers kunnen gemaakte fragmenten alleen delen vanuit de fragmentenbibliotheek met de deel knop.

Deel fragment bij het aanmaken van een fragment
1. Als je het fragment maakt, heb je in de eerste stap een checkbox voor ‘Beschikbaar voor alle gebruikers’. Als deze is aangevinkt, is hij standaard voor alle subusers beschikbaar en als je dit uitvinkt kun je per gebruiker later aangeven of hij beschikbaar moet zijn.
2. Volg alle stappen in de Creation Station en klik in de laatste stap op [Opslaan]. Klik hier voor meer informatie over de Creation Station.
3. Als je de checkbox in de eerste stap hebt aangevinkt, is het fragment nu beschikbaar voor alle subusers. Als je hem niet hebt aangevinkt, word je nu automatisch doorverwezen naar de pagina waar je kunt aanvinken welke gebruikers hem beschikbaar mogen hebben. Vink de boxen aan voor de gebruiker als hij voor die gebruiker beschikbaar moet worden. Klik onderaan op [Opslaan]. Het fragment is nu beschikbaar voor de betreffende subusers en de mainuser zelf.

Deel fragmenten vanuit de fragmentenbibliotheek
1. Klik op het tandwiel icoontje aan de rechterkant van het fragment in de fragmentenbibliotheek.
2. Selecteer [Deel fragment].
3. Een lijst van alle gebruikers verschijnt. Vink de boxen aan van de gebruikers die het fragment beschikbaar mogen hebben.
4. Druk op [Opslaan].

share

Waar komen gedeelde fragmenten terecht?
De fragmenten die worden gedeeld, kun je terugvinden in het tabblad ‘formule’. Je kunt ze hier niet bewerken, maar wel programmeren in een afspeellijst. Wil je het fragment ook bewerken? Dan kun je hem dupliceren. Klik hier voor meer informatie.