Hoe kan ik de Facebook events template gebruiken?

WAT IS DE FACEBOOK EVENTS TEMPLATE?

Dit is een template die je kunt vinden in de categorie ‘social media’ op de nieuw fragment pagina. Het toont de evenementen die zijn gemaakt door de Facebook pagina die is gekoppeld aan de template.

HOE WERKT HET?

Je koppelt je Facebook account in de template in de stap ‘Facebook page’ in de Creation Station. Voor meer informatie over de Creation Station, klik hier. Om de juiste informatie in deze stap in te vullen, ga je naar de Facebook pagina welke je wilt koppelen en je selecteert het gedeelte in de url dat staat tussen de laatste slash na ‘facebook.com’ en het vraagteken of een andere slash. Als je bijvoorbeeld de url https://www.facebook.com/Paardenpas/?fref=ts hebt, dan vul je in het veld ‘Paardenpas’ in.

In de volgende stap ‘logo’ upload je een logo. Deze zal zichtbaar worden rechtsboven in de hoek als de template afspeelt.

Hierna kom je bij de stap ‘background color’. Hier selecteer je een kleur welke als achtergrond wordt getoond bij de evenementen.

In de stap ‘days range’ vul je het aantal komende dagen in waarvan de evenementen getoond worden. Als je bijvoorbeeld hier 30 invult, laat hij de evenementen van de komende 30 dagen zien.

Hierna vul je het aantal seconden in dat de widget mag afspelen in de stap ‘duration’. Als je één pagina met evenementen hebt, zal het dit aantal seconden in beeld blijven en als er meer dan één pagina evenementen is, dan berekent de widget automatisch de tijd per pagina (als je bijvoorbeeld 30 seconden invult en er zijn drie pagina’s met evenementen, dan laat hij elke pagina 10 seconden zien).

WAT JE NOG MOET WETEN

• Het Facebook account wat je koppelt, moet een groepspagina zijn. Het kan geen persoonlijke pagina zijn.
  • Per pagina kunnen er maximaal vijf evenementen getoond worden. Als er meer evenementen zijn, worden deze getoond op meerdere pagina’s.
  • Als er minder dan vijf evenementen zijn, dan past de opmaak van de widget zich aan aan het aantal evenementen (als er één evenement is, dan wordt deze op de hele pagina getoond etc.).
  • De template toont alleen evenementen die zijn gemaakt door de Facebook pagina en niet de evenementen waar de pagina aan deelneemt.